Nieuws

Nieuws uit Kenia en van Stichting Waterpas

Er gebeurt veel in Kenia en rondom Stichting Waterpas. Hieronder vindt u de nieuwsberichten. Volg ons gerust via onze social media voor het actuele nieuws.

Nieuws

Ambassadeur- en Partneravond 2023

Na de introductie van bestuurslid Michiel De Haan gaf directeur Jan Bakker een presentatie over de 3 vooruitstrevende technologiebedrijven van de groep: Lowpad, TTA en EUROTEC , waarna een rondleiding plaats vond.

Voorzitter Leonard Gort van Stichting Waterpas praatte de aanwezigen bij over de goede voortgang in Mombasa: ondertussen worden dagelijks ruim 20.000 kinderen op ruim 50 scholen en weeshuizen van schoon drinkwater voorzien. Met als gevolg minder ziekte, betere schoolprestaties en daardoor betere toekomstkansen.

Ook de 2 oprichters van het gelieerde social enterprise Dutch Water Limited, Huibert Uittenbogaard en Peter Willem Hatenboer deelden hun ervaringen in Kenia. We sloten af met een videospeech van de Dutch Water Limited directrice Veronica Njeri vanuit Mombasa - over de actuele situatie van het bedrijf en het land.

Dankbaar voor de grote steun werd de avond afgesloten met een hapje en een drankje.

NiEuWS

Nieuw project: Tanktruck voor DWL

Stichting Waterpas heeft het initiatief genomen om een eigen watertruck aan te schaffen, die ervoor zorgt dat de kostprijs voor het beleveren van de scholen met 20% daaalt. Hierdoor is het mogelijk om meer kinderen te bereiken met het gratis drinkwater.

Sponsormogelijkheden

Voor 10 euro geeft u een kind al een jaar lang schoon drinkwater. U kunt ook een klas, school of weeshuis adopteren.